EKOLOGISUUS

Pixmac78406973Pienten vauvojen ja lasten iho on paljon herkempää ja ohuempaa kuin aikuisten iho, joten lastenvaatteissa käytetyt erilaiset kemikaalit voivat ärsyttää heidän ihoaan. Yhden puuvillakilon tuottamiseen voi kulua jopa saman verran kemikaaleja.

Haluamme, että vaatteemme ovat mahdollisimman luonnonmukaiset ja ihoystävälliset. Käytämme GOTS*-sertifioitua luomupuuvillaa, joka on turvallisia lasten herkälle iholle, eikä altista allergioille. Luomupuuvilla on pehmeää, lämmintä ja laadukasta. Se kestää hyvin käyttöä ja pesua. Luomupuuvillamme on superkampalankaa, joka on pitkäkuituista eikä näin ollen nukkaannu helposti. Myös kuosiemme väriaineet ovat ympäristöystävällisiä Ökö-Tex 100 -standardilla merkittyjä aineita, joten ne ovat käyttäjilleen turvallisia.

Tuotteemme valmistetaan ekologisesti ja eettisesti. Käytämme pääosin Suomessa valmistettuja kankaita. Lisäksi kaikki vaatteemme ommellaan Suomessa. Myös pakkauksessa ja postituksessa käytämme ympäristöystävällisiä materiaaleja. Vaatetuotannon ylijäämämateriaalimme käytämme tarkoin hyödyksi valmistamalla niistä esimerkiksi hiusdonitseja, pantoja sekä vauvan myssyjä, tumppuja ja töppösiä.

Vaatteidemme puuvilla on kasvatettu Kreikassa ja sen viljelyssä on käytetty ainoastaan luonnonmukaisia lannoitteita. Luonnonmukaisella viljelyllä maaperä säilyy hedelmällisenä, eikä ympäristöä kuormiteta kemikaaleilla. Puuvillasato kerätään käsin, jolloin saadaan laadukkaampaa materiaalia ja puuvillakuitupalloista voidaan poimia juuri ne, jotka ovat kypsyneet. Käsinpoiminta ei tuota päästöjä, joita koneellisesti keräämällä syntyy. Käsin kerätty puuvilla ei ole myöskään niin roskaista kuin koneellisesti kerätty, jolloin puuvillakuidun puhdistusvaihe helpottuu.

(* GOTS on lyhennelmä sanoista Global Organic Textile Standard ( www.global-standard.org ). GOTS-standardi on laaja tekstiilien ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti, joka kattaa koko tuotantoprosessin luonnonmukaisesti viljellystä raaka-aineesta koko tuotantoketjun läpi lopulliseen tuotteeseen asti. Huomioon otetaan myös ihmisten ja eläinten turvallisuus ja hyvinvointi. Lapsityövoima on kiellettyä.)